Сода бикарбона- природен лек против ракот!

Чудото на доктор Tullio Simoncini: Сода бикарбона-природен лек против ракот!

 

 

 

Живееме во свет во кој постојано не бомбардираат отровни хемикалии, радијација.Во последните 5 децении бројот на одредени канцирогени заболувања е значително зголемен.Според конзервативните предвидувања на Светската Здравствена Организација бројот на канцерогени заболувања во светот до 2020 година би се зголемил за 50 проценти.

Колку и да звучи шокантно, никоја агенција на Обединетите Нации не се занимава со ова прашање, зошто постојано се зголемува бројот на заболени од рак?

белорусија графикон

Одличен пример е Белорусија во која се гледа големо зголемување на заболените од рак(жолтата линија), зголемување на бројот за заболените од рак на тироидната жлезда(плавата линија) и намалување на потполоното излечување(црвената линија).

Според нашето мислење нашата околина физички и психички стана толку отровна заедно со храната и водата која ја внесуваме во нашето тело и вистинско чудо е што бројот на заболени и умрети од рак не е поголем.

Модерните технологии за лечење од рак не гарантираат излекување и покрај бројните фондации и агенции кои со децении се обидуваат да пронајдат сигурен лек за канцерогените заболувања.
Нема да се занимаваме со модерните методи на лечење на канцерогените болести поради бројните контраверзии и контрадикции кои се толку многубројни.

casa

Обичната сода бикарбона, разматена во чиста вода, нешто што можите сами да го направите дома.Стариот народен лек против многубројните воспалувања и габички гласеше: Три дена по ред наутро и навечер да се пие по една чаша чиста вода во која е растворена една лажица сода бикaрбона.Следните три дена да се пие свежа лимонада без шеќер цел ден, додека организамот не се презасити со витамин Ц и не мозже да го апсорбира повеќе.Во случај на потреба, целата постапка треба да се повтори.

Некои од алтернативните начини за лечење на ракот се илегални и покрај тоа што се доста успешни, најпознат пример секако е Canabis Sativa или марихуаната, која помага во отстранување на акумулираните заболувања  со голема стапка на успешност.Друг пример се семките од кајсиите кои содржат голема количина на витаминот B 17 (laetril) кој ги убива клетките на ракот без никакви негативни ефекти.Колку овој свет стана психопатски е примерот на Америка која благодарејќи на Американската Здравствена Организација ги прогласи овие семки како нелегални бидејќи содржеле опасни хемикалии и во Америка и Австралија кајсиите можат да се продаваат само без семки.

Докторот онтолог Tullio Simoncini е оној кој откри дека евтината и притстапна нетоксична сода бикарбона лечи рак и тумор.Заради ова тој беше прогласен од здравствената организација како шарлатан и еретик.

Надалеку најуспешен лек против ракот е содата бикарбона(NaHCO3), која на наша голема среќа сеуште не прогласена како илегална во овој луд свет! Доктор Simoncini е онколог од Рим, Италија. Неговата основна теорија за борба против ракот е дека треба да се спречат причините за појавување на ракот кои се воглавно габички по име Candida albicans!Содата бикарбона за разлика од другите анти-габични третмани на кои габичките можат да станат имуни, брзо и лесно навлегува во ткивото со рак или тумор.Заради таа своја особина содата бикарбона брзински го разградува туморот. Заради овие причини габичките не се повеќе во состојба да прават штета и потполно се без одбрана пред нападот на оваа природан хемиска супстанција.

бактерија

 

Candida albicans, причинител на многу женски болести според Simoncini главен предизвикувач на ракот.

Извадок од интервјуто со доктор Simoncini направено од  Emma Holister од здружението Candida International направено во 2007 година.

EH:Откако ги прочитав вашите револуционерни трудови за терапија против ракот, не можам а да не се запрашам колку ви беше тешко да работите во доменот на онокологијата со цел тој притисок и негодувања од страна за официјалната медицина. Како реагираше таа на вашата работа?

TS:
Спречување. Сплетки. Клевета. Прогон. Кога научник има ефективна и револуционерна идеа, медицинските институции на секаков можен начин ќе се обидат да го уништат тоа бидејќи ги загрозува интересите на оние што моментално владеат со тоа. Без разлика колку кој метод е успешен, важно е да се уништат сите траги.
Вледеачките до сега направија многу работи кои требаше да ме спречат во мојата работа:

Ме исфрлија од сите медицински организации.

Направија вистинска хајка по сите медиуми правејќи кампањи да ме окаректизираа како обичен шарлатан.

Монтирани судски процеси со цел по судовите да ме присилат да се откажам од мојата работа.

Постојано полицијата ме малтретира во сопствениот дом.

EH:Поради што денешната медицина со сите сили се обидува да ја спречи вашата теорија и начини на лечење со помош на сода бикарбона и поради што ги одбиваат вашите главни докази дека габичката од видот Candida е главен предизвикувач на ракот?

TS:Една од главните одлики на медицинскиот врв е себичноста и алчноста како и недостаток на морал.Тие одлики ги спречуваат да погледнат подалеку од својата лична корист. Второ, денешната официјална теорија за настанување на ракот се состои од хипотезата дека канцерогените заболувања настануваат со генетско пореметување на клетките, мутација на клетките кои предизвикуваат формирање на клетките на ракот.Ова теорија еноставно е неточна и никогаш не е докажана. Затоа и сите методи на лечење или не даваат резултати или се неприметливи.

EH:Мислите ли дека тој проблем може да се реши?

TS:Да.Сето тоа може да се постигне ако се направат истражувања кои ќе се занимаваат со самиот извор на проблемот, секако ако се дозволат слободни медицински испитувања без мешање на парите или политиката. Кога луѓе од областа на медицината само од една земја би се собрале на едно место и би одлучиле да најдат решение на некој проблем, без кршење на човечките морали и стандарди, со дозволена слободна циркулација на информациите низ медиумите, тогаш резултатите би се забележале веднаш.

EH:Колку случаи на рак сте излечиле? Сигурно позитивните резултати би морале да им значат нешто на вашите колеги од областа на медицината?

TS:
Излечив стотици пациенти. Многу од нив имаа последен стадиум на ракот или имаа канцирогени заболувања во напреден стадиум, посебно беше голем бројот на оние кои ми се обратија за помош после неколку неуспешни третмани со конвенционалните терапии. Поголемиот број од нив во целост се опорави после третманот со сода бикарбона и сеуште нормално живеат и работат. Во случаите кога се започне со лечење на ракот во раните стадиуми после откривање на мали канцирогени јазли со големина до 3 см и минимален број на метастази, пациентите во целост се опоравуваат во 90 проценти од случаите. Важно е да се напомене дека дека повеќето лекари се сложуваат со мојот метод на лечење на ракот.

EH:Не постои ли начин овие докази од здравствените картони на пациентите кои се излечени од ракот со сода бикарбона да се искористат како притисок на медицинските здруженија со цел озбилно да ја сватат вашата работа?

TS:Не, затоа што е потребно да се демонстрираат над стотина потполно документирани случаи и а за тоа е потребно да работам во некоја клиника која се занимава со истражувања на ракот. За мене тоа е невозможно затоа што сум исклучен од медицинската заедница.

EH:Многу жени имаат Candidа која им прави бројни гинеколошки проблеми од проблеми со репродуктивните органи па се до женски канцирогени заболувања.Имате ли некаков совет за нив?

TS:
За жените да ги искоренат хроничните проблеми и габичните инфекции, тие би требало секоја ден да се чистат со два три литра чиста превриена вода која треба да се излади на телесна температура и во неа да има две супени лажици сода бикарбона.Овој третман треба да се повторува во период на два месеца освен за време на менструалниот циклус.Candida е многу отпорна габичка и потребно е долго време за да се искорени.

Докторот Tullio Simoncini од самиот почеток на својата онтолошка кариера подигна прашина во Светската Медицинска Организација и тоа само поради фактот дека пропагираше лечење на канцерогените заболувања со лесно достапно и неотровно соединение:сода бикарбона.

rak
Повлекување на ракот на дебелото црево после третманот со сода бикaрбона.

Колку во на себе го навлече бесот на фармацевстката и медицинската заедница најубаво се гледа интернет, каде беше прогласен за “Доктор Смрт“, иако има излечено од рак повече од стотици пациенти, прогласен за шарлатан иако своите истржувања ги прави на емпириска основа, прогласен за лаком его манијак кој што наплатува повеќе десетици иљади евра за третманите со сода бикербона иако на многумина не им наплатил ништо затоа луѓето останале без скршен денар после објавувањето на нивните здравствени осигурувања за безнадежни случаи, посебно станува збор за пациенти од Америка.Од 2010 година Доктор Simoncini постојано се соочува со бојкот од страна на медиумите и со потполна забрана за објавување на трудови поврзани со лечењето на канцирогените заболувања со сода бикарбона.Но тоа не е најлошата работа која го затекна овој доктор. Против него се водеа многу наместени судски постапки со цел да се докаже дека неговите третмани убиваат луѓе!!!???

Без оглед што ги доби сите судски постапки против него и што е ослободен од вината за смрт на луѓето кои претходно беа прогласени за безнадежни случаи, ни една web страница која што води хајка против него, а ги има на стотици, не го објави тоа дека доктор Simoncini е ослободен од сите обвнениа(превари или изнудување на пари а не па за убиство или труење на пациентите).

rak

 

Ракот пред и после третманот со сода бикарбона.

Продолжуваме со интервјуто кое Доктор Simoncini и го даде на Emmi Holister од web страницата Candida International:

EH: Иако вашиот став за тоа дека ракот е предизвикан од габички е револуцинерна идеа во официјалната медицина, алтернативната медицина гледа потполно поинаку на Candidа и во тие кругови преовладува мислење дека истата се појавува во дегистивните патишта и цревата.
Но вие не верувате дека таа е само причина за разните цревни проблеми, всушност каков е вашиот став?

TS: Главните причини се во нашата околина. Второ, многу малку се обрнува внимание на промените во нашиот крвен состав и самата крв. Трета работа е храната. Проблемите би можеле да се соберат во неколку прашања, заради што ние имаме толкава нетолеранција(за која многу малку се пишува и говори) кон шеќерот, габичките, јајцата и млекото итн? Пред ние да создадеме нетолеранција кон овој вид на храна, веќе се направила штетата во нашиот организам.Стомачниот епител е веќе оштетен и се појавува нетолеранција.Многу е важно да се излечи ова состојба, тогаш е лесно да се види како овој проблем се поврзува со другите.
Мораме да сватиме дека избегнувањето на некоја храна засекогаш не е добра работа, бидејќи тоа нема да ја отстрани причината за нашиот проблем, обично болеста е условена од проблемите во околината во која живееме, после што нашето тело и психа не се доволно јаки да се борат против тоа, нашиот имунолошки систем е ослабен и ние немаме енергија да се спротивставиме на потенцијалните причинители на болеста.Важно е да се напомене дека главниот проблем е во неправилната исхрана.

На пример личноста која има проблеми со срцето, најверојатно пати од проширување на цревата-на таков начин срцето се послабо работи а нетолеранцијата е резултат на сето тоа.Друг е проблемот на слаба циркулација поради што настанува згрутчување на крвта или тромбови.На крајот ќе развиеме нетолеранција кон храната итн.
Поради тоа важно е да се лечи болеста во самиот корен а не само нејзините последици или симптоми, со еден збор не можеме да мислиме дека ако се откажеме од некоја храна ќе се излечиме.Тој став е површен.

EH: На крајот кажете ни како можат да се заштитат алтернативните доктори од нападите на официјалната медицина и на начините на кои таа ги преставува во медиумите и медицинските списанија?како можат да се заштитат и пациентите кои ќе дојдат кај вас или кај некој друг алтернативен доктор?

TS: Мое милење е дека алтернативните доктори се преплашени и дека тие немаат средства со кои можат ад се борат против лагите во офицјалната медицина.Медицинскиот свет треба да се ослободи од својата политика и паричните интереси како би се овозможила слодода на изборот на лечење за да почнат пациентите да се лечат а не само да се залечуваат.Ние мораме да сватиме дека најмногу болести се појавуваат заради нездравиот живот а во тоа спаѓа и користењето на лекови кои не ве лечат туку само ве прават зависни или уште поболни.Мора да се разбере дека институциите на медицината цело време прават притисок кон докторите  за препишување на некорисни и отровни лекови.
Угледната web Natural News за доктор Simoncini го напиша следното во текст под наслов “Разберете колку е важно да ја победите Candidа“

rak
Живи колонии на Candidа Albicans

Candida Albicans е габичка која покрај останатото ствара вакинални инфекции, но според Италијанскиот онколог Dr. Tulio Simoncini, автор на книгата “Cancer is a Fungus“-“Ракот е габичка“-Candida е главниот причинител за појавувањето на ракот.

Сите ние барем еднаш во животот сме имале некоја габична инфекција и сите сме се избориле со неа..Но кога Candidа Albicans ќе не нападне да речеме во цревата, тогаш се појавува инфекција која тешко се открива и уште потешко се победува.Ова може да се појави и како резултат на користење на антбиотици или од слаба работа на црвата, но најмногу од предолга нездрава исхрана или преголемо користење на њеќер и благи работи, премногу скроб и недостаток на ензими во дегистивниот систем.

rak

Симптоми на Candida Albicans се:

Хронични проблеми со кожата, од чешање па се до мозолчиња.
Замаглување на видот, вртоглавица, подуеност, цревни гасови, грчеви, пречесто празнење на дебелото црево.
Чувство на вознемиреност и раздраливост.
Опсесивно компулсивно нарушување.
Голема желба за шеќер и скроб.
Менување на расположението, ненадејни напади на бес.
Хроничен замор и исцрпеност, депресија.

Во случај да ги имате повеќето симптоми би ви предложиле да се тестирате Candidoza.Постои еден релативно лесен домашен тест со кој можете да проверите дали имате габички во себе, но овде мораме да напоменеме дека не мора да се работи за Candida Albicans.тестот се прави на следниот начин.

Откако ќе се разбудете наутро, пред да се измиете и лице и заби, во чиста чаша обична нехлорирана вода(обична флаширана негазирана вода е совршена за ваков тест) плукнет.Оставете ја водата да отстои пет минути, ако во тоа време од плувачката која се наоѓа на површината на водата се спуштат полупроѕирни пипци кон дното на чашата, тоа значи дека во себе имате премногу габички.Но тоа не значи дека станува збор за Candida Albicans.

Најдобар тест за Candida Albicans е оној од примерок од изметот, но ито така добри се и модерните тестови со бриз од устата кои се прават во лабаратории специјализирани за откривање на Candida Albicans.Ако имате болести кои се подудараат со горенаведените тогаш работата станува уште покомплицирана и многу потешко е да се откријат и дијагностицираат во целост.Но најважно е да ја елиминирате Candida Albicans.

Превентива и лечење

Неконтролираниот раст на Candida Albicans во телото може да доведе до Candidoza која што може да ги имитира симптомите на многу познати болести и на крајот може да доведе до пукање на цревата или синдром на црева кои протекуваат.Таквата состојба е многу опасна бидејќи непреработени протеини доспеваат до крвотокот.Ова ствара реакција на имунолошкиот систем и обично се препознава по алергии кон храна на која претходно не сме имале никакви реакции или претходно не сме имале никакви проблеми со неа.

Значи прво би требале да ги елиминираме сите работи кои Candida Albicans ги сака, храна која содржи шеќер и скроб, како што се торти, леб, тестенини, свежо овошје, сушени намирници(бидејќи на нив обично растат габички), ориз.Би требало некое време да ја изгаднувате Candida Albicans со зеленчук варен на пареа, но во исто време би ви биле потребни витамини и минерали за да го подобрат вашиот имунолошки систем, значи би требало да јадете риба, свежо месо.Од една страна треба да ја исклучите храната која Candida Albicans ја сака а од друга страна треба да му помогнете на вашиот организам да се опорави.Големи количини на витамин Ц, Омега 3 магнезиум, можат и тоа како да помогнат во ова борба на сите фронтови против Candida Albicans.Да не заборавиме регулирана доза на сода бикарбона навечер, додека витамин Ц наутро.

Колку сода бикарбона ви е потребно?
На 70 килограми тежина доволно е половина лажица сода бикарбона разматена во чаша со вода.Мешајте додека не стане потполно проѕирна.Но ова не е едноставен процес.Се зависи и до вашата психо-физичка состојба.Понекогаш се потребни и месеци за да се ослободиме од Candida Albicans.

Candida Albicans потенцијал за создавање на рак

Dr.Simoncini  од почетокот на своите истражувања тврди дека габичните инфекции предизвикуваат рак.Растот на мали колонии малигни габички зедно со реакцијата на телото и ткивото кое се обидува да се одбрани против ова инвазија, предизвикуваат формирање на тумор.
Dr.Simoncini  најдобрите резултати ги постигна со директно вбризгување на сода бикарбона во канцерогеното ткиво , кое е опколено со колонии на габички (за што официјалната наука сеуште молчи).работата е во тоа што овој метод на лечење и примената на сода бикарбона е многу ефтин, неотровен, а тоа ни малку не и договара на медицинската мафија и затоа постојано се напаѓа Dr.Simoncini.

Doktorot Mark Sircus во своите истражувања откри дека содата бикарбона брзо ја зголемува алкалноста на клетките на ракот поради што тие скоро моментално умираат(бидејќи тие растат во исклучително кисело опкружување).Но не успеа да дознае дали прво настануваат габичките па канцерогените заболувања или обратно, но смета дека тоа треба детално да се испита и разјасни.

Тимот на Dr.Michaela Thaler откри дека пациентите кои имаат рак често имаат и Candidoza, која најчесто се наоѓа кај пациентите кои се лечеле со методи на класичната медицина против ракот.Само од 1982 до 1985 година откриени се 60 такви случаи и поради некоја причина подоцна не се истражувале повеќе.Најтажно е што овие несреќни луѓе биле потполно негативни на тестовите за Candidiozа но Candida Albicans Е ОТКРИЕНА ВО КАНЦЕРОГЕНИТЕ ЛЕЖИШТА, и можела да се открие само со биопсија на канцерогеното ткиво!

Главната работа во целата ова приказна е да откриеме дали имаме Candida Albicans и што побрзо да се ослободиме од неа.


Текст: Мунгус
Референци:

Hepatic Candidiasis in Cancer Patients: The Evolving Picture of the Syndrome

Candidiosis and yeast infection symptoms.

Natural News: Learn the Importance of Winning the Candida Battle.

Curenaturalicancro: Tullio Simoncini i soda bikarbona u liječenju raka.

Candida International: Intervju s Tulijem Simoncinijem.

FDA: Food Aditives: Sjemenke kajsije ilegalna i toksična roba.

Natural news: Sjemenke kajsije ubijaju rak bez kontraindikacija.

Infoholix.net: Dr. Tullio Simoncini i borba protiv raka sodom bikarbonom.

Emedicinehealth: Kandidioza i gljivične infekcije Candidom.

Shivax: Candida Albicinas.

Cancertutor: Gljivična infekcija i poveznica s rakom.

Mercola.com: Gljivice uzrokuju rak.

Alternative Cancer Care: Rak je gljivica.

Leave a Reply

Your email address will not be published.