наука

Со оставањето на исламот, муслиманите ја оставиле и науката

Имено, кога Европа на крилата од модернизмот, втемелен на култот на човечкиот разум и отфрлањето на верата во Бога, ги крши црковните оков...

Меѓурелигиски дијалог

Исус(Иса а.с.) и преданието за созреаната нива

ИСА А.С. И НЕГОВИТЕ УЧЕНИЦИ Вехб ибн Мунеббих раскажува дека: „Излегол Иса а.с. со неговите у...

медицина и здравје

Благодарноста ја зголемува вредноста на вашиот живот и живеење

  Бидете благодарни. Многумина од нас живеат во минатото и забораваат на иднината. Некои луѓе со години остануваат заглавени во мина...

Конвертити

Германски политичар: Од екстремен десничар до муслиман

Популарниот весник Билд објави во своето електронско издание дека Вернер Клаун (Werner Klawun) застапникот на екстремната десно наклонета ...

занимливости

Отварање на музејот на Мухаммед а.с. во Старата скопска чаршија

[gallery size="large" ids="8401,8402,8403"] На ден 10.02.2016 година во Чифте Хаман(Стара Скопска Чаршија) во 13.00 часот свечено и за пр...